De btw voor schilderwerken heeft lange tijd altijd op 21% gelegen. Totdat in 2009 een lager btw-tarief is ingesteld van 6%, die vervolgens 10 jaar later weer is verhoogd naar 9%. Maar niet iedereen profiteert van het lage btw-tarief. Wij leggen de verschillen graag aan u uit!

Btw zakelijk schilderwerk

Hoeveel procent btw betaalt u over het zakelijk schilderwerk?

Het lage btw-tarief van 9% is alleen geldig voor particulieren. De lage belasting voor particulieren moet de huiseigenaren stimuleren om hun woning goed te onderhouden. Schilderwerk voor de zakelijke klant, zoals voor een kantoorpand, is wel belast met 21% btw. Alleen als het kantoorpand voor meer dan 50% fungeert als woning is het mogelijk om te profiteren van het lage btw-tarief.

Wat valt er onder schilderwerk met het lage btw-tarief?

  • Het voorbereiden van het schilderwerk
  • Voorbehandelingen en de gebruikte materialen
  • Het lakverven, vernissen en beitsen
  • Het aanbrengen van een giet- of coatingvloer (mits sprake is van het aanbrengen van een verfproduct)
  • Het binnen een verfsysteem aanbrengen van flakes op trappen en vloeren

Het lage btw-tarief geldt niet alleen voor schilderwerk. Ook het tarief voor isoleren, stucwerk, behangen en schoonmaken is ingeschaald op 9%. Werkzaamheden die verder afstaan van schilderwerk, zoals het vervangen van ramen en kozijnen, aanbrengen van glas en kitwerk en het afkitten van de gevel, vallen onder het hoge btw-tarief van 21%.

Uitzonderingen op het lage btw-tarief

Toch kunnen niet alle particulieren hun woning laten schilderen en genieten van het lage btw-tarief. Woningen jonger dan 2 jaar betalen het hoge btw-tarief. Uiteraard gelden er ook een aantal uitzonderingen. Deze kunt u hier vinden.

Particulier en zakelijk schildersbedrijf Uytdehaag

Uytdehaag neemt het zakelijk en particuliere schilderwerk graag voor u uit handen. Wij zijn gespecialiseerd in het schilderen van zowel binnen- als buitenschilderwerk, onderhoud en houtrotherstel. In de loop der jaren heeft Uytdehaag talloze bedrijfspanden en zakelijke projecten mogen uitvoeren, van klein tot groot.

Is uw woning of bedrijfspand toe aan een nieuwe verfbeurt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

contact