Moeten de buitenkozijnen geschilderd worden? Voor het schilderen van de buitenkozijnen hebben wij een stappenplan gemaakt die we graag met u delen. Zo creëert u zelf de mooiste kozijnen! Lees snel verder.

Buitenkozijnen schilderen Breda

Stappenplan buitenkozijnen schilderen

Hoe schildert u de buitenkozijnen? Voordat u kunt beginnen met schilderen moet eerst de voorbereiding goed zijn.

Schoonmaken

Voordat we kunnen schilderen moet de ondergrond schoongemaakt en ontvet worden. Loszittende delen haalt u weg. Als u slechte kitnaden tegenkomt, moet u deze uitkrabben en later weer opvullen.

Schuren

Wie wil dat zijn verf goed blijft zitten, moet eerst goed schuren. Door goed te schuren wordt het oppervlak mooi egaal en worden oneffenheden zoveel mogelijk voorkomen. Tips voor het schuren:

  • Ga door met schuren totdat de ondergrond volledig gematteerd is.
  • Werk altijd met een mondkapje of zorg ervoor dat er een goede afzuiging is.
  • Na het schuren is het belangrijk dat het oppervlak stofvrij is.

Gronden en kitten

Nu het kozijn helemaal egaal en schoon is, kunt u de kozijnen in de grondverf zetten. Voordat u dat kunt doen is het belangrijk om het raam af te plakken zodat de ruit niet vies wordt. Vervolgens gaat u de oneffenheden dicht plamuren. Dit kunt u doen met lakplamuur. Schuur het lakplamuur op totdat de muur egaal is. Vervolgens kit u de openstaande verbindingen en naden weer dicht. Ook hierna moet er geschuurd worden zodat het oppervlak weer mooi egaal is. Nu kunt u écht beginnen met het kozijn in de grondverf te zetten.

Schilderen van de buitenkozijnen

Nadat de grondverf is opgedroogd, kunt u de kozijnen schilderen. Voor een mooi resultaat gebruikt u zowel een kwast als roller. De roller voor de grotere oppervlakken en de kwast voor de randjes. Als u klaar bent met schilderen, verwijdert u voorzichtig de tape. Is er toch wat verf op de ruit terecht gekomen? Dit kunt u het beste verwijderen met een verfkrabber.

Schildersbedrijf Uytdehaag Breda

Het schilderen van de buitenkozijnen kunt u aan de hand van ons stappenplan zelf doen. Toch liever het schilderen van de buitenkozijnen uitbesteden aan een professional? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op!

Contact

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

contact