Bij het schilderen van uw woning denkt u misschien niet gelijk aan duurzaamheid, maar schilderen heeft een duurzame kant. Door milieuvriendelijk te schilderen blijft het schilderwerk niet alleen langer mooi, het is ook beter voor het milieu en het scheelt milieubelasting. Dus heeft u een schildersklus op de planning staan? Gebruik milieuvriendelijke verf! 

Milieuvriendelijk schilderen Breda

Wat is milieuvriendelijk schilderen?

Het klinkt allemaal heel mooi dat milieuvriendelijk schilderen, maar wat is het nou eigenlijk? Met milieuvriendelijk schilderen gebruikt u duurzame verf. Duurzame verf is opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen en er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van fossiele grondstoffen. Bij de productie wordt er ook zo min mogelijk gebruik gemaakt van chemische bewerking, hierdoor is de verf minder giftig.

Welke voordelen heeft milieuvriendelijk schilderen?

Duurzame verf gaat langer mee, scheelt milieubelasting en helpt mee aan een betere samenleving. Voor duurzame verf bent u iets meer kwijt, maar u krijgt het dubbel en dwars terug. Stoffen in de reguliere verf kunnen het oppervlaktewater vervuilen als ze via het riool worden weggespoeld. De meeste regulier verf bevat microplastics, uitspoelen draagt dus bij aan de plasticsoep in zee. Dat geldt niet alleen voor verf met oplosmiddelen, maar ook voor verf op waterbasis.

Binnen of buiten?

Duurzame verf voor buitenschilderwerk is moeilijker te vinden. Buitenverf is vaak op terpentinebasis en bevat daarmee veel schadelijke stoffen die schadelijk voor de mens en natuur kunnen zijn. Gelukkig komen er steeds meer milieuvriendelijke verfsoorten op de markt. Milieuvriendelijke verf vindt u bij een verfspeciaalzaak.

Milieuvriendelijk schilderen in Breda door Uytdehaag

Heeft u een flinke schilderklus, maar kijkt u er tegen op? Neem dan gerust contact met ons op. En kijk wat wij voor u kunnen betekenen. Door onze vakmanschap en jarenlange ervaring is geen klus voor ons te groot!

Contact

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

contact