Is uw plafond toe aan een opknapbeurt? Wij snappen dat het schilderen van het plafond geen klus is waar u op zit te wachten. Maar door goed voor te bereiden heeft u een stap in de juiste richting gezet. Bij het schilderen van uw plafond komt natuurlijk het één en ander kijken. Wij geven u graag een aantal tips.

Plafond schilderen

Hoe bereidt u zich op de juiste manier voor?

Voor het schilderen van uw plafond is een goede voorbereiding erg belangrijk. Maar hoe bereidt u zich goed voor? Zorg ervoor dat uw plafond stof- en vetvrij is. Hierdoor hecht de verf beter. Tape vervolgens alles af wat niet geverfd moet worden zoals de spotjes, lampen en kozijnen. Dek uw vloer vervolgens af met folie zodat de verf van niet op uw vloer terecht komt. Ga na hoeveel verf u nodig heeft voor het plafond, zodat u voldoende heeft.

Het aanbrengen van de verf

Bij het verven van uw plafond is het belangrijk dat u geconcentreerd te werk gaat zodat er geen strepen achterblijven. Sommige ondergronden nemen meer verf op dan andere. Dit kan tot problemen lijden. U heeft dan kans dat de verf niet goed hecht aan de ondergrond. Dit kunt u voorkomen door de ondergrond eerst met voorstrijkmiddel te voorzien. Breng de voorstrijkmiddel aan met een blokkwast of vachtroller. Laat het plafond vervolgens 24 uur drogen.

Schilder eerst met de kwast langs de afgeplakte randen van het plafond. Gebruik voor de grotere vlakken een vachtroller met een telescoopsteel. Maak voor uzelf denkbeeldige vakken van ongeveer één vierkante meter. Verf dan van boven naar beneden en van links naar rechts, laat de denkbeeldige vakken elkaar overlappen. Hiermee voorkomt u strepen.

Handige tips:

  • Ga na of u alle benodigdheden heeft
  • Plak de randen af
  • Schilder de randen met een kwast
  • Schilder met een temperatuur tussen de 10 en 20 graden

Schildersbedrijf Uytdehaag

Is het schilderen van uw plafond niet voor u weggelegd? Geen probleem, wij nemen graag het werk uit handen. Vraag een vrijblijvend offerte aan of neem contact met ons op!

Contact

Vraag een offerte aan

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

contact